Yritystarina: Kattoisännöinti Oy

Helmikuussa 2019 perustettu Kattoisännöinti Oy täytti kaksi ja puolivuotisella toiminta-ajalla kaikki terveen ja kannattavan kasvun kriteerit. YritysVoimala pääsi ilmoittamaan yrityksen mukaan valtakunnalliseen Suomen Uusyrityskeskusten Vuoden Uusyrittäjä -kilpailuun, jossa Kattoisännöinti ylsi finaaliin saakka.

Mauri Carlson ja Esko Haverinen perustivat yritystoiminnan vankalle osaamiselle ja aidolle halulle palvella asiakkaita. Tämä perusajatus kantaa yhtiötä nyt luonnollisen kasvun tiellä. Yhtiön asiakkaita ovat kunnat, kaupungit, seurakunnat ja taloyhtiöt eli isännöitsijät. Kaikesta työstä tehdään tarkka raportointi, joka auttaa niin asiakasta kuin yhtiötä jatkotoimenpiteissä. Huoltosopimukset tuovat säännöllisyyttä, mutta iso osa työstä on myös nopeasti tapahtuvaa vuoto- tai vahinkotarkastusta. Tilauskantaa on yli puoli vuotta eteenpäin ja tarjousta ei koskaan jätetä tekemättä.

”Toivotaan, että seuraava sukupolvi saa tästä terveen yrityksen itselleen. Pojat ovat kasvamassa vesikattoalalla. Kannattava liiketoiminta on se ykkösasia.” Esko toteaa ja Mauri jatkaa, että kannattava kasvu mahdollistaa nyt isompiin varastotiloihin siirtymisen. Toiminta saadaan vielä kasvamaan lisäinvestoinneilla, vaikka mitään kasvun pakkoa ei ole. Liikevaihto yltää kuluvalla tilikaudella neljään miljoonaan euroon. ”Tärkeintä on se, että investoi suoraan ydinliiketoimintaa tukevaan kasvuun” Mauri summaa.

Uusi halli ja varasto ovat kooltaan 600 plus 600 neliötä eli kasvu on otettu huomioon. Työntekijöistä pidetään niin hyvää huolta kuin pystytään. ”Laajat sairauskuluvakuutukset ja joustavuutta loma-ajoissa tuovat hyvää henkeä koko väelle” Mauri kertoo ja Esko lisää, että hierojaa saa käyttää niin paljon kuin siellä jaksaa käydä. Haastatteluihin on juuri tulossa kaksi henkeä, nykyisten 22 rinnalle. 14 asennusautoa pyörii Helsinki-Hämeenlinna akselilla. ”Itsekin halutaan sinne katolle niin paljon kuin mahdollista, lisäksi on vahvuus, että meitä on kaksi. Molemmat osaavat kaikki samat hommat, joten helposti tuuraamme toisiamme. Työntekijöiden kanssa halutaan olla samalla viivalla ja yhdessä ratkotaaan päivittäisiä askareita. Kaikesta selvitään joustavuudella.”

Nyt yritystä työllistää erityisesti lumenpudotus ja vuotopuhelut. Kesäkaudella korjaillaan ja urakoidaan vesikattoja, syksyllä ja keväällä huolletaan vesikattoja. ”Meillä on paljon vesikattojen huoltosopimusasiakkaita, joiden katoilla puhdistetaan vesikourut ja tarkistetaan että katolla on kaikki kunnossa, sloganimme mukaisesti” Mauri kertoo. Neljä vuodenaikaa tuo vaihtelua. Yli 20 vuoden kokemus kattoalalta tekee ammattilaisen.