SAVE THE DATE: Vastuun tasapainon resepti to 12.9. klo 8.30 – 10.00

Aika:      to 12.9. klo 8.30 – 10.00
Paikka: Hyvinkään Villatehdas, Kankurinkatu 4-6 | kokoustila Kehräämö

Ilmoittaudu täältä mukaan!

Tämä keynote ei ole kaikille
Tämä on sinulle, jolla on asenne, rohkeutta ja avoimuutta nähdä, että minussa itsessänikin on jotain, mitä pitää muuttaa ja tuo muutos on omalla vastuullani. Toisissakin on muutettavaa, mutta se on heidän oma työmaansa eli heidän vastuullaan. Tämä keynote on sinulle, joka uskallat ottaa vastuun, sillä aito rohkeus on sitä, että tekee, vaikka pelottaa.

”Miksi tämä kaikki on yksin mun vastuulla?”
”Miten tämä ja tämäkin asia on yksin minun vastuullani ja pitäisikö sen oikeastaan ollakaan? Olenko haalinut vähän liikaa vastuuta itselleni, ollut antamatta sitä muille ja miksi muut ei ota yhtään vastuuta?” Jos tällaisia ajatuksia pyörii mielessä, saattaa kyseessä olla vastuun epätasapaino. Se aiheuttaa
• yksilössä voimattomuutta ja turvattomuutta
• yrityksessä huonon ilmapiirin, poissaoloja ja huonot tulokset ja
• yhteiskunnassa yleisen pahoinvoinnin.

Epätasapaino johtuu siitä, että me ihmiset olemme välillä aikamoisia lampaita (joskus myös vastuuta hamstraavia oravia) On niin helppo sanoa, että tämä asia on yrityksen vastuulla ja sen tulisi tehdä enemmän tätä ja vähemmän tuota. Yritys on kuitenkin vain y-tunnus ja kasa paperia ja vähän seiniä, ei se ota vastuuta jatkossakaan yhtään mistään. Me ihmiset olemme ainoita, jotka voimme vastuun ottaa tai olla ottamatta.

Alkaako tuntua epämukavalta? Vai helpottaako?
Tunnetila riippuu siitä, miten pahasti vastuu on epätasapainossa teidän yrityksessänne. Jos kannat vähän liikaa vastuuta, tuntuu helpottavalta ja toisin päin.

Vastuun tasapainon reseptiä ja keynoten konkreettisia työkaluja noudattamalla yritykset ovat saavuttaneet

  • turvallisen työilmapiirin
  • motivoituneet työntekijät
  • enemmän tuloksia vähemmällä tekemisellä
  • suoraselkäisen maineen ja
  • vahvemman kassavirran

Vastuun tasapainottaja
Minna Patosalmi (M.Sc. Econ.) on vastuun tasapainosta inspiroitunut johtajavalmentaja ja hallitusammattilainen. Puhujana hänet tunnetaan innostavuudesta, rohkeudesta, autenttisuudesta ja kyvystä herättää uusia ajatuksia. Minna puhuu rohkeasti yksilön vastuusta ja siitä, miksi se on yritysten ja yhteiskunnan elinehto. Hänen konkreettiset työkalunsa ovat hätkähdyttäviä ja toimivia, koska ne kumpuavat omista ja valmennettavien johtajien aidoista kokemuksista.

”Olen istunut 20 vuoden työurani aikana molemmilla puolilla pöytää: työntekijänä ja johtajana, kuusi ja puoli vuotta toimitusjohtajana 50 henkilön metallifirmassa. Vastuu on erottamaton osa johtajan työtä, mutta vastuunsa on myös työntekijällä, asiakkaalla, yhteistyökumppanilla eli
jokaisella ihmisellä ketjussa. Yritys on vain y-tunnus ja kasa paperia, ihmiset sen sijaan tekevät valintoja eli ottavat tai ovat ottamatta vastuuta. Kun vastuun tasapaino löytyy, yritys menestyy.”

Minna rohkaisee ja inspiroi avoimia, rohkeita, muutosta ja vastuuta pelkäämättömiä, omalla kasvun polullaan olevia johtajia, jotta he voivat saavuttaa menestyksen ja tasapainon, ja jättää jälkensä maailmaan.

” Henkilökohtaisen vastuun ottaminen on ainoa tapa muuttaa asioita aidosti. Kun ihmisellä on rohkeus tehdä valintoja, hän pystyy toimimaan itsenäisesti. Se antaa ihmiselle valtuudet toimia omien arvojensa mukaisesti. Tästä on suora linkki vastuun tasapainoon ja yrityksen
menestykseen. Klisee, mutta totta: Muutos todellakin lähtee meistä jokaisesta.”

Minna Patosalmi, CEO, Founder, Minna Patosalmi Oy
minna@minnapatosalmi.fi, +358 40 509 0771

PDF-kutsu