Innovaatiohaku

Ruotsalainen globaali jätti Electrolux on avannut NIA-alustalla innovaatiohaun. Electrolux tavoittelee hiili-jalanjälkensä puolittamista vuoteen 2020 mennessä. Yhtenä panoksena tässä on energia käyttö tuotantolaitoksissa ja Electrolux hakee nyt innovatiivisia ratkaisuja energiatehokkuuteen.

Start-upeille ja pk-yritykselle tämä on hieno mahdollisuus hankkia referenssejä, asiakkaita sekä kontakteja suuryhtiöiden kautta.

NIA on pohjoismainen start-uppien ja pk-yritysten, suuryhtiöiden ja sijoittajien verkosto ja verkkoalusta, jossa suuryhtiöt avaavat innovaatiohakuja etsien ratkaisuja olemassaoleviin haasteisiin. Rekisteröityminen ja innovaatiohakuihin osallistuminen on yrityksille ja tutkijoille ilmaista.

Myös UPM, E.ON, Fortum ja Veolia hakevat tällä hetkellä ratkaisuja. UPM hakee innovaatioita soodasakan hyödyntämiseen, se on yksi viimeisimmistä kaatopaikalle vietävistä jätevirroista UPM sellutehtailla Suomessa. Saksalainen energiayhtiö E.ON etsii ns. tiedostamatonta virtaa – jotta voisi tarjota kuluttajille yhteen toimivaa virtaa/sähköä langattomasti, missä tahansa kuluttaja sitä tarvitsee. Fortum haluaa vahvistaa yhteistyötä Start-uppien suuntaan ja etsii voimakkaampaa kasvua energiasektorilla. Fortum kutsuu innovatiiviset start-upit kasvamaan heidän mukanaan. Kaikki uusiutuvien energioiden teknologioihin ja digitaalisiin energia palveluihin liittyvät innovaatiot kiinnostavat heitä. Ranskalainen ympäristöalan suuryritys Veolia etsii innovatiivisia online-sensoreita jätevesien laaduntarkkailuun.

Lue lisää! Lue myös tämä.