Helsingin Uusyrityskeskuksen käyttäjätietoja vuotanut mittavan tietomurron yhteydessä

Helsingin Uusyrityskeskuksen käyttäjätietoja vuotanut mittavan tietomurron yhteydessä
 
Hyvä Liiketoimintasuunnitelma.com-palvelun käyttäjä. Helsingin Uusyrityskeskuksen ylläpitämä Liiketoimintasuunnitelma.com-palvelu on joutunut tietomurron kohteeksi. Kaikille avoimessa palvelussa on noin 130 000 käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka ovat vuotaneet järjestelmästä.

Tietomurron kohteena ollut palvelu on tarkoitettu liiketoimintasuunnitelman luomiseen, ja murrettujen tietojen joukossa saattaa olla myös liiketoimintasuunnitelmien yksityiskohtia. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus poliisille, ja tapauksen tutkinta on kesken. Tässä vaiheessa Helsingin Uusyrityskeskuksella tai poliisilla ei ole vielä tietoa vuotaneiden tietojen tarkasta laajuudesta. Tietomurto havaittiin 3.4. Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen normaalin tarkkailun toimesta. Poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksena.

Olemme erittäin pahoillamme kaikkien puolesta, jotka ovat joutuneet rikoksen uhriksi, ja joille tästä tapauksesta saattaa koitua henkistä tai taloudellista haittaa. Valitettavasti emme tällä hetkellä vielä osaa tarkkaan sanoa, kuinka montaa henkilöä ja mitä tietoja tämä tietomurto koskee. Olemme tehneet tapauksesta rikosilmoituksen, ja käyttäjien ei tarvitse erikseen tehdä ilmoitusta poliisille.

Suosittelemme nyt kaikkia palvelun käyttäjiä vaihtamaan salasanansa, mikäli samoja salasanoja on käytössä muissa henkilön käyttämissä palveluissa. Teemme paraikaa töitä sen eteen, että jokainen palveluun liiketoimintasuunnitelmansa jättänyt saa suunnitelmansa takaisin.

Mikäli teillä on kysymyksiä tilanteeseen liittyen, voitte olla yhteydessä info@helsinginuusyrityskeskus.fi.

Terveisin
Helsingin Uusyrityskeskus
info@helsinginuusyrityskeskus.fi