Työkaluja yrityksen perustamista suunnittelevalle


Tähän olemme koonneet linkkejä, joista löydät paljon lisätietoja ja ohjeita yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

  • Yrityksen perustajan opas
  • Yritystulkísta löytyy kaikki yrittämiseen liittyvä perustieto. Yritystulkista löytyvät oppaat, työkirjat ja laskentaohjelmat yrityksen suunnitteluun, rahoitukseen, perustamiseen sekä talouden ja markkinoinnin omatoimiseen hoitamiseen. Lisäksi Yritystulkki sisältää kattavan lomakkeiston yrittäjän arjen avuksi.

2

 

  • YTJ tietopalvelusta löydät tiedot kaikista suomessa rekisteröidyistä yrityksistä ja yhteisöistä. Palvelussa voit tehdä hakuja useilla eri määritteillä, kuten mm. perustajan nimellä, yrityksen nimellä, Y-tunnuksella jne. Palvelussa voit erimerkiksi tarkistaa onko suunnittelemasi yrityksen nimi jo käytössä.
  • YritysVoimalan toimitilarekisteri sisältää tiedot talousalueellamme sijaitsevista vapaista liike-, toimisto-, tuotanto- ja varastotiloista. Toimitilarekisterin käyttö on maksutonta sekä toimitilaa etsiville että toimitila rekiterissä vapaista tiloista ja tonteista ilmoittaville.
  • YritysVoimalan yritysrekisteri on näköalapaikka Hyvinkään – Riihimäen talousalueella toimiviin yrityksiin, joita on lähes 5000. Yritysrekisterin avulla autamme alueellamme ja muualla maailmassa toimivia yrityksiä löytämään uusia kontakteja ja luomaan liikesuhteita. Rekisteristä on löydettävissä monipuolista tietoa helposti ja nopeasti. Yritysten linkitys kartalle auttaa löytämään oikeaan osoitteeseen.
  • Espacenet-patenttijulkaisutietokannassa on patenttijulkaisuja kaikkialta maailmasta. Mistä ideoita uusiin tuotteisiin ja teknisiin ratkaisuihin? Mitä meillä ja maailmalla osataan ja tiedetään jo nyt? Mikä ratkaisu valitaan jatkokehitykseen? Onko väylä vapaana sopivan tekniikan käyttöönottoon? Mitä tekniikkaa kilpailijat ovat kehittämässä? Mille markkinoille kilpailijat tähtäävät? Ketkä voisivat olla hyviä yhteistyökumppaneita? Mistähän saisin tämän patenttijulkaisun? Jos haluat vastauksia tällaisiin kysymyksiin, espacenet-tietopankki on välineesi tietoon.
  • Palkka.fi-palvelu on tarkoitettu pientyönantajille kuten pienyrityksille ja kotitalouksille sekä erilaisille yhdistyksille ja järjestöille. Palvelu soveltuu palkanlaskentaan, jossa työntekijämäärä on samanaikaisesti keskimäärin 1 – 5 henkeä.